Produkter til bil / varevogn / 4x4

Sikkerhed på cykelstien med teknologi

Nye standarder for cyklisters sikkerhed

Har du nogensinde fundet dig selv i en situation hvor du har været nødt til at klodse bremserne for at undgå at køre en cyklist ned, som du kunne sværge til, kom ud af ingen ting? Eller har du som cyklist været nødt til at klodse bremserne for at undgå at blive kørt ned? Uanset hvor opmærksom du er, vil uheld på vejene være en del af hverdagen, især i storbyer. Det kan en ny teknologi dog være med til at sætte en stoppe for.

Cykler har ikke airbags eller andet til at beskytte dem. Det bedste du som cyklist kan gøre, er at køre med hjelm og være opmærksom på dine omgivelser. Kør med lys når det er nødvendigt.

Men der findes smartere hjælpemidler…

Drej til højre med tryghed – Ny teknologi fra Continental

Start

I Tyskland viser tal at 1/3 af cyklister, som dør i trafikken hvert år, skyldes højresvingsulykker. Derfor er teknologien essentiel for at få nedbragt disse tal både for personbiler, men især for lastbiler og busser som er meget sårbare for blinde vinkler.

Continental har udviklet en 77 Gigahertz (GHz) radar som kan detektere bevægelse, fart og retning. Selv hvis du kigger dig over skulderen, tjekker alle dine spejle, vil du stadig opleve at cyklister kan gemme sig i de blinde vinkler, men med denne højresvingsassistent kan disse uheld helt undgås, da den opfanger alle disse blinde vinkler. Radaren ved hvor cyklisterne befinder sig, og kører du alligevel til højre, sendes der et signal til bremserne så din bil automatisk bremser. Teknologien virker også for fodgængere, scootere eller andre former for bevægelse.

Tryghed for lastbiler og busser

For køretøjer som busser, lastbiler eller varebiler kan det være stressende at køre igennem byer med tæt trafik og mange cyklister, som fx København og Århus. Med ShareTheRoad kampagnen er vi kommet et skridt tættere mod en sikrere hverdag i trafikken, men for disse køretøjer er teknologien et uvurderligt værktøj til en sikrer hverdag på vejen. Du vil med denne teknologi blive advaret med røde blinkende lamper, hvis en fodgænger eller en cyklist nærmer sig ved højresvinget – teknologi med en sikrere hverdag hvor vi alle bliver bedre til at dele vejen.

 

Du kan endda opgradere systemet med kameraer (ProViu 360). Et fiskeøje-kamera placeres på begge sider af køretøjet så du har det bedst mulige overblik over højresvinget – og så højresvingsulykker kan undgås.

Intelligent system forhindrer at bildøren åbner op i cyklister

Du kender måske situationen, du har parkeret i byen og skal nu åbne døren, men cyklisterne bliver ved med at køre forbi din bil, det kan både være på højre side af bilen hvis der er cykelsti, eller i førersiden hvis der ikke er cykelsti. At åbne døren for tidligt kan have fatale konsekvenser for cyklister.

Continental har derfor udviklet et system som forhindrer at du åbner døren op i en cyklist. Systemet stopper døren automatisk hvis du åbner den og en cyklist er på vej mod din bil. Denne teknologi er under udvikling til specielt selvkørende biler. Continental vandt faktisk CES’s innovations pris for selvkørende biler i 2019.

Generelle sikkerheds tip for kørsel i byer

Uanset om du allerede benytter de seneste innovationer, planlægger at benytte dem i din næste bil, eller slet ikke bruger teknologi er der altid nogle gode råd til at forhindre uheld i trafikken.

  • Når du overhaler en cyklist, forsøg altid at holde 1,5 meter eller mere til cyklisten.

Cyklister kan selvfølgelig også hjælpe med at forhindre uheld:

  • Hvis du er cyklist, husk altid cykelhjelm.
  • Hver den ansvarlige, træk vejret og del vejen.
  • Sørg for at du kan ses i trafikken, og vær opmærksom på dine omgivelser


Relaterede emner

#ShareTheRoad

#ShareTheRoad

Det mærkværdige ved denne konflikt er, at de fleste bilister jo også er cyklister og omvendt. Læs her om hvordan vi i Danmark kan blive bedre til at dele vejen. 

Læs mere

Geraint Thomas

Geraint Thomas is a brand ambassador for Continental Tyres

2018 Tour de France vinder Geraint Thomas er brand ambassador for Continental Dæk.

Læs mere

Continental MTB

New content item

Det ultimative bedste man kan gøre med sin MTB, er at "bestige et bjerg

Læs mere