Produkter til bil / varevogn / 4x4

New content item

13 veninder mod Sclerose

Bagerstop blev til kamp mod Sclerose

Det handler om at hygge sig, at have koble fra, at hjælpe hinanden, Vejveninder mødte alle sammen på Oure højskole, hvor de har været vant til at dyrke massere af motion sammen. Med tiden var de årlige skiture dog ikke nok, og de begyndte derfor at cykle sammen. Hurtigt fik de et mål, at cykle fra Skagen til København for at samle penge sammen til kampen Sclerose. 

Start

"Må man gerne sige, at man bliver en lille smule nervøs? Det er jo ikke nogle af os der er professionelle cykelryttere". Sådan lød ordene fra Vejveninderne inden de skulle have Tour de France følgebilen i en weekend, akkompagneret af DCU's kvinde landstræner Tayep Braikia. 

Vejveninders ultimative mål er MS Bike, som er et cykelløb fra Skagen til København på knap 700 km, hvor de samtidig samler penge sammen til en verden uden Schlerose.

De 13 veninder har alle en fortid på Oure idrætshøj- og efterskole, derfor har motion og idræt altid været en stor del af deres hverdag. De havde dog behov for et mål, og det blev de 700 km samt indsamling til en verden mod Sclerose.

Vejveninder har i skrivende stund (august 2021) allerede samlet 47.000 kr. ind til det gode formål. 

Vi har simpelthen vundet en konkurrence, hvor vi har fået mulighed for at køre med en Tour de France-følgebil, lyder det fra forkvinden Emma Matzen.

Emma Matzen
MICHELLE VESTERBY HAR SKREVET UNDER

Vi vil sammen skabe bedre sikkerhed på vejene. Vær med til at fremme vores fælles mål om nul ulykker og nul tilskadekomne i trafikken.

Vejveninder = Vejkærlighed = ShareTheRoad.dk

For Emma Matzen og resten af pigerne har der fra start af været stor fokus på at passe på hinanden og deres medtrafikanter. Hvis ikke vi selv udviser empati på vejene, god tone og overskud, hvem skulle så gøre det? Empati og vejkærlighed smitter af og det har vi brug for på de danske landeveje.

Vi håber jo at Tour de France starten i Danmark i 2022 vil skabe endnu mere opmærksomhed for cykling i Danmark, især for kvinder, og med alle de nye cyklister vi tror der opstår har vi brug for overskud og den gode tone på landevejene.  

Start
Start