Produkter til bil / varevogn / 4x4

Tour de France - Young cadets

Young Cadets
En oplevelse for livet

En chance for livet - professionel for en dag

For at deltage i Tour de France som professionel kræver en gigantisk portion af dedikation og ubarmhjertig træning. Der findes vel ikke en ung håbefuld cykelrytter som ikke ville drømme om at konkurrere i verdens største cykelløb – det får de danske håbefulde talenter nu en chance for.

Tour de France har hyldet netop disse ryttere i mere end 15 år. Hvert år ved Tour de France opfordres den næste generation af cykeltalenter til at køre foran feltet som officiel Les Cadets Juniors du Tour. Det er en enestående mulighed for at promovere cykling ved at fremhæve sportens glæde og talenter. Continental er med på rejsen i form af vores partnerskab med Tour de France, og vi glæder os ekstremt meget til at byde 8 ryttere x 3 etaper velkommen på den danske etaper i 2022.


New content item

En dag i rampelyset

Initiativet finder altid sted parallelt med hovedbegivenheden. De unge ”kadetter” vil opleve en unik dag under de samme forhold som et professionelt team. De vil opleve, hvordan man kører en etape i Tour de France.

To timer før hovedløbet sendes de unge ryttere afsted med Tourens famøse "Caravanne" ledsaget af tre officielle supportkøretøjer. De kører de første 30 km af hver etape og derefter de sidste 30 km og krydser målstregen foran de jublende tilskuerne. Yderligere får de også taget et gruppebillede på målstregen og podiet til publikums begejstrende jubel og bifald.

En vigtig forskel fra Tour de France er, at ingen rytter er i Young Cadets erklæres som vinder af disse mini-etaper. Mens den sidste kilometer traditionelt er en kamp mellem de stærkeste cyklister i en overmenneskelig sprint. Alle otte modige ryttere deler podiet sammen for at modtage deres medaljer ledsaget af musikken fra den officielle Tour de France-hymne.


”Young Cadets er et fantastisk initiativ, hvor nogle af fremtidens talenter udklækkes. De unge talenter får her en unik mulighed for at konkurrere i verdens største cykelløb og prøve kræfter med dele af de tre smukke og udfordrende danske etaper. På den måde kan vi både promovere cykelsporten og bidrage til den gule folkefest på tværs af hele Danmark – det er helt perfekt”

Alex Pedersen, Direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark

Den næste Kasper Asgreen?

Efter afslutningen af ceremonien (og efter at have fået deres billeder taget med den lokale presse) får kadetterne derefter pladser på forreste række på tribunen for at være vidne til slutningen af Tour de France-etapen, som de lige har afsluttet. Og hvem ved det? En dag i fremtiden vil de muligvis tage deres plads blandt de professionelle, som de lidenskabelig ser op til.

Tidligere kandidater fra Les Cadets Juniors du Tour inkluderer faktisk den franske superstjerne Arnaud Démare, der har vundet flere etaper i Tour de France og Giro d'Italia. Han er også tre gange vinder af National Road Race Championships i Frankrig sammen med en række enkeldags løb og klassikere. Kaptajnen på Groupama FDJ team (som i øvrigt kører på Continental-dæk) forlængede for nylig sin kontrakt indtil 2023.

Morgendagens stjerner er fra Danmark

Grand Depart Denmark Copenhague

De tre danske etaper af Tour de France 2022 tager os på en fantastisk rejse gennem cykelelskende byer, betagende natur og UNESCO-bevaret historie. Fra verdens bedste cykelby, gennem vikingernes højborge, over Storebæltsbroen, forbi Danmarks dåbsattest og en serie af smukke slotte i grænselandet mod syd. 


Det er noget ganske særligt, at Tour de France kommer til Danmark. Jeg tror, det er endnu større, end de fleste danskere overhovedet kan forestille sig. Og så venter der med Continentals Young Cadets koncept en helt uforglemmelig oplevelse for en række unge, håbefulde danske cykelryttere. Også her er det svært på forhånd at forestille sig, hvor kæmpestort det vil være for de unge ryttere, at køre gennem menneskehavet på den første og den sidste del af de tre danske etaper. Det bliver en ubeskrivelig oplevelse, som jeg virkelig er glad for, at rytterne vil få. En oplevelse de med garanti aldrig vil glemme!

Morten Bennekou, Elitechef DCU (Danmarks Cykle Union)

Alt det bedste udstyr

Continentals involvering er stor. Rytterne vil ikke kun være klædt i bibs og jerseys i en limited udgave, men dækkene på deres cykler vil være de nyeste GP5000-dæk med Black Chili-sammensætningen fra Korbach, Tyskland. Supportkøretøjer, der yder assistance og logistik til alle ryttere, vil være udstyret med  PremiumContact 6 dæk.

Er du en i aldersgruppen 15-19 år, og har du licens i Danmark, så kan du måske blive den heldige ”vinder”. Ryttere i alderen 15-19 år vælges blandt i samarbejde med DCU, Grand Depart Copenhague Denmark og Continental Dæk Danmark. Listen offentliggøres i 2022.

Drengene og pigerne, der blev inviteret til at deltage i Les Cadets Juniors du Tour, bidrager til at styrke forbindelserne mellem Tour de France og den franske sammenslutning af cykelklubber. De er også et bevis på, at du aldrig er for ung til at hoppe i sadlen og begynde at stile efter den legendariske gule trøje.


Young Cadets kører Tour de France

I 2018 inviterede vi Global Cycling Network (GCN) til en tur med Young Cadets på en af etaperne.

Du kan se videoen nedenfor

Start