Ironman Danmark
Dit livs vildeste udfordring

Et løb med blod, sved og tårer - En udfordring ud over det sædvanlige

Svømning, cykling og løb igennem en af Europa's smukkeste og mest ikoniske byer, København.

 

Hver sommer arrangerer IRONMAN Danmark to af de smukkeste IRONMAN løb i Europa. I de smukke Københavnske gader i August og ved det fantastiske Kronborg slot, i Helsingør i Juni. KMD IRONMAN Helsingør og København står højt på bucket listen over alverdens triatleter. Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn, Kronborg slot og Strandvejen er blot nogle af de ikoniske steder hvor KMD IRONMAN Danmark lader deres atleter folde sig ud.


Swim Bike Run

Den ultimative udfordring

En af de mest ultimative fysiske udfordringer kroppen kan udsættes for, en IRONMAN, er ikke for hvem som helst. Deltagerne ved KMD IRONMAN skal svømme 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42 km løb - og for at opnå en ægte IRONMAN status, skal dette klares indenfor 17 timer. 

Svømmeruten foregår ved hhv. Kronborg Slot i Helsingør, og Amager Strand Park i København. Cykelruten, Continental Tire Bike Course, slår sin folder igennem det Nordsjællandske smukke landskab, samt Københavns ikoniske gader. Hvorefter atleterne til sidst slutter af med et maraton i hhv. Helsingør og København. Ved KMD IRONMAN Kbh. er der op til 200.000 brølende tilskuere som bakker de seje deltagere op på alle dele af ruten, men især ved Continental Cheering Zone, på Geels Bakke og Ofelia Plads er der ekstra gang i den.  

Continental Tire Bike Course

Continental Tire Bike Course

KMD IRONMAN Continental Tire Bike Course blander by, kyst og landskab i en sindsoprivende rejse ud i fysisk udholdenhed. Ruten er faktisk den samme som ved UCI-verdensmesterskabet i landevejscykling i 2011.


Terrænet er meget fladt, som Danmark er kendt for, men grundet den lange rute i det Nordsjællandske landskab runder atleterne alligevel 800 højdemeter. Den relativt flade rute - hvor den stejleste stigning er 72 m ved Geels Bakke - har dog en teknisk profil, hvilket gør det til en yderst udfordrende rute. Natten før løbet, vil de mere forsigtige atleter frigive noget af lufttrykket i deres cykeldæk, på deres tri/racer-cykel. Næste morgen kontrolleres dæktrykket igen, og pumpes til det ønskede tryk, typisk mellem 6-8 bar. Ganske enkelt for at kompensere for det store udsving i temperatur fra de varme eftermiddage til de kølige nætter, sådan at deres slanger eller dæk ikke eksplodere natten over, smart!


Continental Tire Bike Course (København) har sin start på Amager Strand Park, efter den første overgang fra svømmefasen. Atleterne kører først 16 km gennem indre by og derefter har de to omgange gennem det smukke landskab i Nordsjælland. Denne del af ruten er en blanding af åbne hovedveje og små byveje med tre fuldt udstyrede hjælpestationer til at yde støtte til atleterne. Derudover vil atleterne blive mødt af hujende og brølende tilskuere ved Continental Cheering Zone på Geels Bakke.


Når de vender tilbage til Københavns centrum, afleverer atleterne hurtigt deres cykler i skiftezonen i parkeringshuset ved Ofelia Plads. Dette kandiderer muligvis til en af de hurtigste 2. overgangs-skift i verden, hvor atleterne overleverer deres cykel og påbegynder deres maraton på ca. 50 sekunder.

Black Chili Compound


Den bedste All-Rounder: Continental Grand Prix 5000

Uanset om det er en højt ydende bil, hurtig motorcykel eller en kraftfuld lastbil, er Continental kendt som en producent af fremragende dæk for alverdens køretøjer. Cykelsporten har også fordele af vores innovative teknologi. Valg af det rigtige udstyr er afgørende, når hvert sekund tæller, og det gælder især ved et IRONMAN triatlon.

For triatleter, der kræver ideel kombination af komfort, punkteringsbeskyttelse og lav rullemodstand, er Continental Grand Prix 5000 den bedste all-rounder til alle tænkelige scenarier. Den patenterede BlackChilli Compound giver fremragende greb, høj ydelse og effektivt rullemodstand. Denne unikke sammensætning er lavet i Tyskland, hvor de nyeste polymerer - og specielt udviklede carbon black partikler og fyldmaterialer - leverer et fremragende resultat.

Uafhængige tests har igen og igen bekræftet, hvordan ovenstående giver betydelige fordele for den konkurrerende cyklist. Som om det ikke var nok, har Grand Prix 5000 også Vectran-teknologi, et syntetisk fremstillet højteknologisk fiber. Ligesom edderkoppespind er Vectran utroligt kraftfuldt og har en meget lav vægt, hvilket gør den perfekt som punkteringsbeskyttelse - uden negative virkninger på rullemodstanden.

New content item

Fantastisk vejgreb både på cyklen og i bilen | Black Chili

  • SportContact6™
  • Black Chili blandingen giver maksimalt greb i alle retninger og en suveræn køreoplevelse.
  • Kontrolleret styring af kræfterne giver maksimal kontrol.
  • Aralon350™, det nye forstærkede Hybrid lag giver maksimal stabilitet ved høje hastigheder op til 350 km/t.
 
  • Over 6.000 atleter fra 50 nationer deltager i KMD IRONMAN
  • Et af de mest besøgte IRONMAN-stævner world wide
  • Svømmeruten, uden strøm i vandet og den flade profil gør, at KMD IRONMAN er et godt sted til at sætte personlig rekord på distancen
  • Ifølge IRONMAN Athelete Choice Awards 2017 er KMD IRONMAN i København den mest anbefalede IRONMAN distance.
Start
 


Relaterede nyheder

Forskellige dæktyper til forskellige køretøjer

New content item

Hvor vigtigt er dæktrykket i dine dæk? Hvordan opstår akvaplaning? Er der forskel i konstruktionen af dæk? Find alle svarene her.

Læs mere

En ren cykel er en glad cykel

New content item

Uanset om du ser dig selv som det nye Tour De France håb, som motionist på de danske landeveje eller cyklist i byerne - så god vedligeholdelse = en glad cykel.

Læs mere

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores webside. Klik her for at finde ud af mere eller for at ændre dine cookie-indstillinger.