Produkter til bil / varevogn / 4x4

High-performance computer som

elektronisk hjerne i ID.3

En bil så let at bruge som en smarttelefon

Ville det ikke være nemt, hvis din bil og især dens software var lige så nem at bruge som din smartphone? Hvis du let kunne installere apps og tjenester, når som helst du ville? Vi beviser, at dette ikke længere er en fremtidig vision.


Moderne biler som elektroniske hubs

En bil med symboler på moderne elektroniske funktioner.

Moderne elektronik overfører data med lynets hurtige hastigheder og lægger grundlaget for autonom kørsel.

Attraktivt og praktisk: nutidens biler tilbyder forskellige elektroniske funktioner, der gør vores liv lettere. Via stemme- eller berøringsstyrede skærme kan du kontrollere de fleste funktioner og bestemme, hvilken musik du vil lytte til, eller hvor du vil hen. Og lad os være ærlige, hvem kan ikke lide disse funktioner og tjenester?

Men så praktisk som disse funktioner er, kræver de også masser af computerkraft. Så hvor kommer dette fra?

Hidtil har der været behov for et antal forskellige elektroniske styreenheder i biler til at drive deres forskellige funktioner, såsom airbag, klimaanlæg eller mobilnetværksforbindelse. Et enkelt køretøj kan have så mange som 100 eller flere styreenheder om bord. Derudover indeholder moderne mellemklassebiler over to kilometer elektronisk ledning, der forsyner de forskellige systemer med strøm og giver dem mulighed for at kommunikere med hinanden.


Fremtidens bil kræver endnu mere

Efterhånden som biler udvikles, og elektromobilitet og autonom kørsel bliver mere og mere almindelig, vil de højere krav til moderne køretøjer være for meget til, at elektronikken i de nuværende modeller kan håndtere det. Især autonom kørsel vil generere enorme datamængder, og kompleksiteten vil stige enormt, når køretøjerne bliver mere forbundet.


Den innovative superhjerne

En kvinde kontrollerer en indbygget computer.

Power player: printkortet er midtpunktet i den højtydende computer.

Den nye Volkswagen ID.3 prototype er tilpasset disse krav og er bygget på en helt ny arkitektur. Bilen er udstyret med to high-performance computere. En af dem - den såkaldte “elektroniske hjerne” i ID.3 - er udviklet af Continental. Dens rolle er at styre de forskellige funktioner og datastrømme i bilen, svarende til en menneskelig hjerne. Med et printkort, der stort set er på størrelse med et A4-ark papir, kan computeren prale af datatransmissionshastigheder mange gange hurtigere end standardledninger.


 

Det er en stor succes for os, at vores serverkoncept nu går i serieproduktion hos Volkswagen. Dette er ikke kun en ny æra i udviklingen af komplekse elektroniske arkitekturer, men en milepæl i digital transformation.


Helmut Matschi, Head of the Vehicle Networking and Information Business Area

Hvad betyder high-performance computeren for dig som chauffør?

The applications of a car are illustrated.

High computing power for fully electric and fully networked vehicles.

Kort fortalt: næsten uendelig fleksibilitet. Du kan nemt installere de apps og tjenester, du vælger, i bilen, ligesom du ville gøre det på en smartphone. Sikkerhedshuller kan fjernes i en opdatering, og snart vil det endda være muligt at installere nye kørefunktioner uden at bilen behøver at besøge værkstedet - alt sker trådløst via mobilkommunikationsnetværket eller WiFi.

For dig betyder det, at bilen holder sig ajour selv år efter, at den blev købt. High-performance computere gør også dyre produktindkaldelser på grund af softwarefejl fortid.


Skræddersyede dæk til den elektriske ID.3

A white Volkswagen ID.3.

Volkswagen ID.3 på Continental-dæk med lav rullemodstand.

Ud over disse elektroniske innovationer om bord er der også specielle krav til ID.3-dækkene og dets kontakt med vejen. Vi er stolte over at også udstyre ID.3 med vores dæk optimeret til den elektriske bil. De giver:

  • lav rullemodstand, hvilket sparer energi og hjælper med at levere det maksimalt mulige interval mellem opladninger
  • Lav dæk- / vejstøj for passagerkomfort
  • Et aerodynamisk sidevægsdesign, der hjælper med at minimere køretøjets aerodynamiske træk
  • Mobilitet selv i tilfælde af punktering takket være Continentals ContiSeal ™ -teknologi


 

Forbliv kørende, selv ved en punktering, dækket i ID.3 er udstyret med ContiSeal teknologi

Cross-section of a ContiSeal™ tire punctured by a nail
  • ContiSeal ™ reducerer virkningen af slidbaneskader: punkteringer op til 5 mm i diameter (f.eks. forårsaget af et søm) forsegles straks takket være en unik teknologi.
  • Konstant mobilitet og uændret kilometertal - intet behov for øjeblikkeligt stop eller udskiftning af vejdæk.
  • Ubegrænset køreegenskab identisk med et dæk uden ContiSeal ™


Lær mere om ContiSeal™

Elektrisk ydelse møder fortsat mobilitet

The EcoContact™ 6 summer tire and the WinterContact™ TS 850 P winter specialist

EcoContact ™ 6 sommerdæk og WinterContact ™ TS 850 P vinterspecialist.

Vores dæk til ID.3 er specielt skræddersyet til køretøjets individuelle egenskaber og kan let genkendes ved Volkswagen ⊕-markeringen på sidevæggen. Dette tegn beviser, at dækkene har gennemgået forskellige test og leverer kvalitet, komfort, ydeevne og effektivitet. Dette gør dem til en ideel pasform til ID.3. Vores EcoContact ™ 6 sommerdæk og WinterContact ™ TS 850 P vinterdæk er begge tilpasset til at passe til de specifikke krav i ID.3.