Produkter til bil / varevogn / 4x4

Smag på succesen med Black Chili

Smag på succesen med Black Chili

Hvad er Black Chili?

Hvad er Black Chili?

Hvis det er første gang du hører udtrykket, Black Chili i forbindelse med Continental, tror du måske at Continental er begyndt at producere fødevare? Men det her er ikke farmors ældgamle opskrift på en god omgang Chili Suppe; Vores Black Chili er en revolutionerende gummiblanding, som især er i høj kurs hos cykel entusiaster med det meget populære Grand Prix 4000 SII dæk og motorcyklister. Hvorfor er BlackChili i så høj kurs? Vores Black Chili gummiblanding har et formidabelt vejgreb, fart og holdbarhed, altså en performance der ikke bare er pålidelig men også… krydret.

black chili logo

Black Chili gummiblandingen bliver helt eksklusivt produceret på vores fabrik i Korbach, Tyskland, som kombinerer de mest ”up to date” polymerer med special udviklede ”carbon black” partikler og fyldmaterialer. Både biler, motorcykler og cykler kan drage fordel af denne teknologi. Monteret på racercykler eller mountain bikes, giver Black Chili rytteren sublim tillid til dækket, uanset om der blæses ned af et bumlende mountain bike spor, eller på en høj-hastigheds enkeltstart på racer/tri-cykel. Monteret på biler, giver BlackChili føreren maksimalt vejgreb under acceleration, kurvede veje og ved bremsning på våd og tør vej.

Forbedringen er slående. Men du skal selvfølgelig ikke bare tage vores ord for gode vare – til gengæld kan vi sige at mange professionelle cykel hold, eliten, i lang tid har stolet på den ekseptionelle gummiblanding. Geraint Thomas og Team Sky vandt i 2018 verdens største cykelløb, Tour de France, hvor hele holdet kører på Competition Pro LTD dæk produceret med Black Chili. Og ved Veulta a Espana 2018 kørte syv ud af 22 hold på Black Chili dæk.

Det handler om gummiblandingen

Hvordan kom denne legendariske gummiblanding til live? I Continentals R&D laboratorier i Korbach, arbejder vores heroiske hold af ingeniører dagligt på fundamentale udfordringer ved dækproduktion. Der er tre vigtige faktorer der spiller ind når vores ingeniører skal forbedre vores gummiblandinger.

 

  • Vejgreb
  • Rullemodstand
  • Kilometertal

 

Den store udfordring ligger i, når du laver forbedringer på en af faktorerne, vil der automatisk ske en performance nedgradering ved mindst én af de to andre. En gummiblanding der leverer et maksimalt level af vejgreb, vil slides hurtigere og have en større rullemodstand. Omvendt har en gummiblanding optimeret til højere hastigheder eller større holdbarhed et reduceret vejgreb.

Vores Black Chili gummiblanding er fundamentalt helt anderledes, da den drager fordel af vores seneste innovationer i polymerer og andre råmaterialer. Første step, vi raffinerer naturligt gummi med special syntetisk gummi hvilket giver et resultatet af en ekstrem vel performende gummiblanding. Næste step, blandingen kombineres med specielle ”nanometrics carbon soot” partikler. Og til sidst, overfladen og formen optimeres til den bedst mulige brug af dækket.

Resultatet: Vores Black Chili gummiblanding giver et uovertruffent niveau af ydeevne. Sammenlignet med vores tidligere top-performer, Activated Silica Gummiblanding, har Black Chili 30% mere vejgreb, 26% mindre rullemodstand og 5% mere kilometertal.
Yderligere, forskningen bag Black Chili er i konstant udvikling; vi kan justere formularen af gummiblandingen så den matcher individuelle krav til nye Continental dæk produceret i Korbach. Med andre ord, det er muligt at skræddersy dækkets præcis til de krav vi måtte have. Gummiblandingen er så sensitiv og kompleks at den kun kan produceres ét sted i verden, hos Continentals fabrik, Korbach, Tyskland.

Maksimalt vejgreb til bilister og cyklister

Du kan på egen krop opleve de innovative forbedringer med BlackChili på både vores personvognsbildæk såvel som vores cykeldæk.

SportContact6 Continental


Bil / SportContact™ 6
Til SportContact™ 6 har vi udviklet en ny Mikro Fleksibel Gummiblanding der sikrer optimalt kontakt mellem dæk og vejoverflade. Gummiblandingen giver kortere bremselængder og bedre acceleration ved både høje og lave temperaturer – i både våde og tørre vejrforhold.

Grand Prix 4000 SII


Cykel / Continental Grand Prix 4000 SII
For atleter der kræver den ideelle kombination af komfort, fart og lav rullemodstand, er Grand Prix 4000 SII den bedste all-rounder. Black Chili gummiblandingen giver et fantastisk vejgreb, mange kilometer i dækket og lav rullemodstand. Yderligere har dækket vores Vectran punkterings beskyttelse tilføjet for ekstra beskyttelse.

wintercontactTS860

Bil / WinterContact TS 860
Vores CoolChili gummiblanding er en afart af BlackChili special produceret til WinterContact TS 860. Hvilket giver maksimalt vejgreb og fleksibilitet ved al slags vintervejr. Yderligere forbedrer CoolChili bremseevnen og yder fantastisk vejgreb på våde overflader.

Mountain king

Moutain bike / Mountain King
Med overlegent greb og hurtig rulning, er Mountain King den perfekte partner når der skal udforskes spor og bakket terræn på din mountain bike. Dækket er som de andre også produceret med Black Chili blandingen.