Produkter til bil / varevogn / 4x4

New content item

Dæk fra Continental

Vinterdæk mærkninger

Vinterdæk mærkninger

article_66w_image1

M+S symbol

Snedæk": er dæk, hvis slidbanemønster, slidbaneblanding eller opbygning er designet til at give en bedre ydeevne på sne end normale dæk for så vidt angår dets evne til at igangsætte eller opretholdelse af køretøjets bevægelse.

article_66w_image1

"Alpin" eller "Snefnug" symbolet

Det "Alpine" eller "snefnug" symbolet - identificerer vinterdæk iht.  UNECE regulativerne (gyldig i EU og flere andre lande) og regulativerne i USA og Canada. Disse vinterdæks egenskaber er godkendt efter udførelse af objektive tests og imødekommer, og yder, mere end de definerede mål. Disse dæk giver høj ydeevne med hensyn til sikkerhed og kontrol på sne og isglatte veje og generelt ved lave temperaturer.

Specielle tilfælde kan være 4x4/SUV dæk

Mange SUV'er og off-road-køretøjer er udstyret med dæk, der bærer "M + S" mærkning på dæksiden. Grunden til dette er, at denne type køretøjer først blev tilbudt i Nordamerika, hvor helårsdæk med "M + S" -mærkning er almindelige. I Continental's portefølje gælder dette for eksempel for produktlinierne ContiCrossContact LX, ContiCrossContact LX Sport eller Conti4x4Contact.


M+S mærkningen er officielt defineret i EU’s regulativer som; et dæk med et slidbanemønster og struktur der er designet til at give bedre egenskaber på sne end standard dæk”. Egenskaberne for et M+S dæk er derfor hverken defineret eller målt.

I USA er sneegenskaberne på vinterdæk mærket med et såkaldt ”Alpine” symbol. Udelukkende dæk der imødekommer kravene, kan være mærket med ”Alpine” symbolet.

Continentals anbefalinger

Selvom M+S mærkede dæk i nogle europæiske lande anbefales som vinterdæk iht. lovgivningen, så anbefaler Continental at bruge vinterdæk  dæk med "Alpine" symbolet på sidevæggen og en mønsterdybde på mindst 4mm om vinteren.