Produkter til bil / varevogn / 4x4

New content item

Bevæger
sig altid fremad

150 år med innovation

Kvinde kigger i bakspejlet

I 150 år har vi været passioneret omkring dæk.

Continentals historie går helt tilbage til 1871 i Hannover i Tyskland. Vi elsker innovation og at holde jer sikre på vejene. Sikkerhed Starter med Dækket og derfor arbejder vi hele tiden på at forbedre vores produkter for en mere sikker hverdag i trafikken.

Vi kunne tale i timer om vores jubilæum og de sidste 150 år, så her er vores korte overblik over nogle af de vigtigste innovation og faser - og et glimt ind i fremtiden.

Vejen til bæredygtighed (1991 - nu)

Det eksperimentelle laboratorium “Taraxagum Lab Anklam” åbnede i 2018 i Mecklenburg-Vorpommern, Tyskland. Laboratoriet udfører banebrydende forskning i dyrkning og forarbejdning af russiske mælkebøtter som en alternativ kilde af råmateriale, til gummitræet, et stort spring fremad i miljøvenlig dækproduktion.

ContiLifeCycle blev udrullet i 2013 og adresserer levetiden for Continental lastbildæk. Ved at anvende en helt unik kombination af gummigenbrug og regummiering af lastbilsdæk udvikler Continental en bæredygtig løsning, der forlænger dækkets levetid og samtidig reducerer omkostningerne betydeligt.

I 2007 erhverver Continental Siemens VDO Automotive AG og blev en af ​​de fem største leverandører i bilindustrien verden over. Samtidig øgede virksomheden sin markedsposition i Europa, Nordamerika og Asien.

ContiSportContact 2 Vmax blev afsløret i 2003, verdens første vejdæk, der er godkendt til hastigheder op til 360 km / t. Senere er Continental officielt anerkendt af Guinness World Records for at sælge de hurtigste vejdæk i verden.

I 1998 forstærker virksomheden sin position som en global dækproducent ved at tilføje steder i Argentina, Mexico, Sydafrika og Slovakiet.

I betragtning om dækkets klima påvirkning, plantes der et nyt frø i 1991. Continental lancerer ContiEcoContact, verdens første bæredygtige dæk nogensinde, hvilket beviser, at pleje af miljøet ikke behøver at tage et bagsæde og ikke påvirker ydeevne eller sikkerhed.

Ingeniører var særlig opmærksomme på at sænke rullemodstanden og dækslid, så ContiEcoContact ville vare meget længere og efterlade betydeligt mindre gummirester på asfalten (sammenlignet med et traditionelt dæk).

En anden fordel for miljøet - og førerens driftsomkostninger - er, at det forbedrer køretøjets brændstofeffektivitet. I dag er ContiEcoContact nu i sin femte generation og fortsætter med at blive rangeret bedst i klassen ved uafhængige tests.

Highlight: The art of advertising

The golden age of transportation and mobility provided wonderful inspiration to another emerging art-form: advertisements. Within the archives of Continental, there is a stunning collection of painted posters reflecting not just the qualities of our products but also the aspirations of our customers.
Whether it was about performance, safety, or merely the glamour of traveling to exotic locations, there's plenty to savor in these colorful snapshots of cultural history.

Internationalisering (1961 - 1990)

Overtagelsen af den nordamerikanske dækproducent General Tire i 1987 fører til oprettelsen af et nyt internationalt datterselskab: Continental Tire North America, Inc.

I 1979 overtog Continental det europæiske Uniroyal for at få bredere base i Europa. Seks år senere erhverves også det østrigske selskab Semperit.

Et nyt dæk afsløres i 1972, da Continental lancerer ContiContact vinterdæk. Det repræsenterer en betydelig forbedring af trafiksikkerheden, når man kører under barske sæsonbetingede forhold.

Efterspørgslen efter dæk af forskellige typer og forskellige anvendelser voksede samtidigt med den dynamiske udvikling af verdens bilproduktion. For at holde trit med markedets krav oprettede Continental et dedikeret testcenter. Contidrom-dæktestfaciliteten åbnede i 1967 i udkanten af Lüneburger Heide.

Højdepunkt: den første førerløse bil

I 1968 tog den første elektronisk førerløse bil, en runde på vores Contidrom-testfacilitet til pressen og offentlighedens forbløffelse. Målet med dette visionære projekt var at bestemme, hvordan dæk kunne testes nøjagtigt ved hjælp af videnskabelige metoder under programmerede forhold. Men i en anden forstand banede Continentals ingeniører vejen for fremtiden for autonom kørsel.

I dag arbejder Continental fortsat med nye teknologier til støtte for autonom kørsel. I øjeblikket kører CUbE - ”Continental Urban Mobility Experience” - på lukkede testbaner - som kan aktiveres af en smartphone-app for at få passagerer sikkert til en destination, som de vælger. Andre steder undersøger forskerne potentialet for automatiserede motorvejsrejser og automatisk vejledning i et parkeringshus. Ideen om at fjerne behovet for en chauffør inspirerer også andre ideer til bilinteriøret: Continentals ingeniører kan omdanne det til noget så hyggeligt og indbydende som en stue.


Start
 

Racersucces (1931 - 1960)

Continental begyndte at masseproducere radiale dæk for første gang i 1960. Virksomheden introducerer bogstavet “R” til betegnelse af disse dæk, som efterfølgende bliver standard for dækproducenter over hele verden.

I 1955 er Continental det første tyske firma, der begyndte at fremstille slangeløse dæk til personbiler under hensyntagen til bilproducentens krav. Disse dæk er betydeligt bedre i pålidelighed sammenlignet med de traditionelle dæk.

I 1952 lancerede Continental de første dæk i Europa, der er specielt designet til vinter- og koldeforhold, М + S (mudder og sne).

I tæt samarbejde med Daimler-Benz og Porsche gentog Continental sine succeser før krigen på racerbanen mellem 1951 og 1955. Racerkøer som Stirling Moss, Karl Kling og Juan Manuel Fangio vandt den franske, britiske, hollandske og italienske Grand Prix i biler udstyret med hurtige Continental-dæk.

Ved afslutningen af ​​krigen i 1945 gav den britiske militærregering tilladelse til, at Hannover-fabrikkerne genoptager produktionen.

Under krigen arbejdede forskerne fortsat med nye designs og teknologier. Hvilket resulterede i et patent på slangeløse bildæk, der blev tildelt virksomheden i 1943.

Mellem 1935 og 1940 var Mercedes- og Auto-Union (kendt som Audi i dag) udstyret med Continental-racerdæk. Fire sejre i træk i det tyske Grand Prix, fire sejre i det nordafrikanske Tripoli-løb, tre i Italien plus adskillige hastighedsrekorder hjælper racerkørere som Rudolf Caracciola, Berndt von Rosemeyer og Hans Stuck til at opnå international berømmelse.

 

Continental under anden verdenskrig

Efter udbruddet af 2. verdenskrig i 1939 var dæk- og gummiproduktionen nøje reguleret for at opfylde militære krav til lastbil- og flydæk og fremstilling af tøj, fodtøj og andre forsyninger. Ligesom mange industrielle operationer i Tyskland på det tidspunkt, brugte Continental tvangsarbejde leveret af det såkaldte ”Third Reich”. Denne skammelige episode beklages dybt og undersøges i øjeblikket af en historisk undersøgelse, der vil blive offentliggjort i 2021.


Opfindsomme pionerer (1901 - 1930)

I begyndelsen af ​​det 20. århundrede ændrede Continental en transformerende ændring i sit produktionsfokus: bildæk. Virksomheden havede en enorm succes i dette lige fra starten - og har ikke stoppet siden.

Carbon black blev en del af dækproduktionen i 1926, brugt som et forstærkende fyldstof for at give dækket mere modstandsdygtighed over for slid og ældning - og dets karakteristiske farve.

I 1921 er Continental det første tyske selskab, der lancerer ledningsdækket på markedet. Ledningsfiberstof er mere bøjeligt og repræsenterer en betydelig opgradering fra det stivere linned firkantet vævet stof.

Det handler ikke kun om bildæk. Pionerflyver Louis Blériot skabte historie med den første flyvning over Den Engelske Kanal i 1909. Continentalt Aeroplan-materiale hæng på vingerne og skroget på flyet.

Continental opfinder den aftagelige fælge til sedans i 1908, en bemærkelsesværdig innovation, der hjælper med at spare tid og kræfter, når du skifter et dæk.

I 1904 præsenterer Continental verdens første bildæk med mønstret slidbane.

Den 25. marts 1901 blev den første af Karl Bens biler, der kom til at hedde Mercedes, udstyret med Continental trykluftdrevet dæk. Det gav en sensationel sejr i Nice-Salon-Nice-racerløbet, der dækker 414 kilometer afstand på 6 timer, 45 minutter og 48 sekunder.

Optimismens ånd (1871 - 1900)

En vigtig milepæl i 1892, var da Continental blev det første tyske firma til at fremstille trykluftdrevet dæk til cykler.

Billedet af en stejlende hest vises for første gang på Continental’s produkter i 1875 - baseret på våbenskjoldet til byen Hannover - og det blev formelt vedtaget som et varemærke i 1882.

Continental Caoutchouc & Gutta-Percha Company blev grundlagt i Hannover den 8. oktober 1871, halvandet årti før den første bil blev produceret. Produktionen fra hovedfabrikken i Vahrenwalder Street inkluderede gummierede stoffer til regnfrakker, varmtvandsflasker og solide dæk til cykler og vogne.

Valget af Hannover som et sted at etablere virksomheden var ikke tilfældigt. I begyndelsen af ​​det 19. århundrede er byen et travlt industrielt knudepunkt med tekniske anlæg, vævning og tekstilfabrikker og endda luksuschokoladefabrikanter. Så langt tilbage som i 1843 er Hannover allerede forbundet med resten af ​​Tyskland med en direkte jernbanelinje.

Højdepunkt: hvorfor en hest? Continental dæklogo dater tilbage til 1875

Den stejlende hest er et af de mest kendte varemærker i bilindustrien, der symboliserer styrke, smidighed og udholdenhed. Det har taget flere former gennem årene. Men hvordan og hvorfor blev det synonymt med Continental dæk?

Hestens første udseende er takket være en dyrlæge ved navn Hartmann, der opfandt "hovbuffere" lavet af blødt gummi, der er designet til at forhindre heste i at glide på isede overflader. Han havde patentet, mens Continental producerede og distribuerede dem. Hver hovbuffer bar et billede af en hest, der stod op på bagbenene.

Men hestens bredere betydning stammer fra virksomhedens rødder i Hannover, Tyskland; Fuldblodshesten med samme navn er et traditionelt symbol i regionen. Det dukkede først op på våbenskjoldet for hertugerne Brunswick-Lüneburg i det 14. århundrede og er stadig i brug i dag, i den tyske delstat Niedersachsen.

Et glimt ind i fremtiden

Fortsat vores lange rekord med innovation udvikler Continental to helt nye dækteknologikoncepter, der vil føre til endnu større trafiksikkerhed og komfort i fremtiden. De to systemer - ContiSense og ContiAdapt - muliggør kontinuerlig overvågning af dækkets tilstand plus muligheden for spontant at matche dækkets ydeevneegenskaber til de gældende vej forhold. Teknologierne fik deres officielle offentlige debut på Frankfurt Motor Show i 2017.

ContiSense er baseret på udviklingen af ​​elektrisk ledende gummiforbindelser, der gør det muligt at sende elektriske signaler fra en sensor i dækket til en modtager i bilen. ContiAdapt kombinerer mikrokompressorer integreret i hjulet for at justere dæktrykket med en fælg med variabel bredde. Dette gør det muligt for systemet at ændre størrelsen på kontaktplasteret, hvilket under forskellige vej forhold er en afgørende faktor for sikkerhed og komfort.

Både ContiSense og ContiAdapt er integreret i et konceptdæk, der gør det muligt at udnytte fordelene ved begge systemer fuldt ud. Dækdesignet har tre forskellige slidbanezoner til kørsel på våde, glatte eller tørre overflader. Afhængigt af dæktrykket og fælgbredden aktiveres forskellige slidbanezoner, og konceptdækket anvender det krævede "fodaftryk" i hvert enkelt tilfælde. På denne måde tilpasser dækkets egenskaber sig til de gældende vej forhold eller førerpræferencer.

Continental mener, at begge dækteknologikoncepter er lovende løsninger til fremtidens mobilitet, hvor dæk er tilpasset til at imødekomme kravene til automatiseret kørsel og mobilitet.


Why Continental

German engineering

German engineers are famous for diligence, precision and efficiency, the same values that stand behind Continental's past and present innovations.

Læs mere

Original Equipment

With Continental original equipment you are part of the world's largest safety community.

Læs mere

Tests and test results

Continental tires regularly score top ratings in independent tests all over the world; confirmed quality for a safe driving experience in all conditions.

Læs mere

Automotive expertise

From autonomous driving to e-mobility to sustainability, discover how Continental goes beyond tires and helps shape the landscape for our future cars.

Læs mere

Produkt highlights

Find dine dæk

Den hurtigste vej til det perfekte dæk.