Produkter til bil / varevogn / 4x4

Continental Tires is a proud partner for the Tour de France once again and our tires will keep outstanding bicycle teams racing.

Verdens hårdeste cykelløb | Tour de France

Den legendariske gule trøje

Den 106. udgave af Tour de France bliver virkelig enestående, med et væld af milepæle for de lidenskabelige fans. 2019 Tour de France markerer hundrede års jubilæet siden debuten af den gule trøje, den mest elskede beklædningsgenstand for en håbende mester. Gennem et århundrede af konkurrencedygtige cykelryttere har denne gule trøje været båret af nogle af de største sportsfolk i sporten.

Årets andet jubilæum vedrører en cykelhelt som har kørt i trøjen flest etaper af alle – den legendariske Eddy Merckx. Det er 2019 50 år siden han vandt sin første sejr ved Tour de France i 1969; Derefter endte han med at køre i trøjen i alt 111 gange i løbet af hele hans karriere. Legenden Merckx fortsætter med at inspirere den nuværende generation til at teste sig selv - og hinanden - for ære og berømmelse.

Sidst men ikke mindst er Continental stolt af at påbegynde sit første år som en af ​​Tourens fem hoved partnere - sammen med LCL, E.Leclerc, Krys og Skoda.
"Vi er glade for at spille en så stor rolle i verdens største cykelkørsel i 2019," siger Christian Kötz, leder af dækdivisionen på Continental. "At være Tour de France- ”stage-winner” partner passer perfekt til vores kerneværdi af "passion to win”. Vi ser meget frem til at bidrage til løbet med vores brede vifte af dæk til både rytterne og servicebilerne."

Som en af ​​de fem Main Partners for arrangementet har Continental stor synlighed igennem hele turen. Continental-logoet vises på buen over målstregen ved hver etape, og en repræsentant fra Continental vil præsentere trofæet til etapevinderen på podiet.

Race Highlights

Start
 

"Glæden ved at vinde en etape i Tour de France er ubeskrivelig. Rytteren, der løfter armene over målstregen, hvad enten han har mange sejre i banken eller vinder sin første sejr, oplever selvfølgelig et af gigantisk højdepunkt i sit liv. Continental associerer sit image til disse oplevelser og følelser, som også er forbundet med forestillingen om den perfekte præstation.”

Christian Prudhomme, Director, Tour de France

Tour de France 2019 – 6-28. Juli

 

Ruten

3.460 hæsblæsende kilometer udgør den 106. udgave af Tour de: Tre bjergetaper med over 2000 højdemeter, Col du Tourmalet, Tignes og Val Thorens. Eftersigende et af de hårdeste Tour de France programmer i Grand Boucle’s historie som vil kræve det ypperste af rytternes mentale og fysiske udholdenhed.

 

Holdene

Den officielle præsentation af de 176 ryttere, der repræsenterer de 22 hold, der deltager i Tour de France 2019, finder sted torsdag den 4. juli i Bruxelles på det berømte Grand-Place. I år er der seks World Tour-hold (Ineos, FDJ, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha-Alpecin og Sunweb) som alle kører på det avancerede Competition Pro LTD-dæk fra Continental, specielt designet og håndlavet i Korbach, Tyskland.

 

Etaperne

Turen består af 21 etaper - 7 flade etaper, 5 bakkede etaper og 7 bjergetaber - og kun to hviledage. Grand Départ foregår i år i Bruxelles – hvilket kun er anden gang siden 1958 - og til ære for den belgiske legende Eddy Merckx. Efter at have besøgt de tre belgiske regioner (Bruxelles, Flandern og Vallonien) fortsætter Touren gennem 37 regioner i Frankrig.

Highlights på touren

 

 • Nyheder

  Tre af etaperne vil køres for første gang i Tourens historie. Binche til starten af ​​ 3. etape, Saint-Die-des-Vosges til starten 5. etape og Pont du Gard til starten af ​​17. etape I Foix, som er 15. etape hvor afslutningen sker på 1.205 højdemeter i Prat d'Albis.

 • Enkeltstart

  Den første hold-enkeltstart køres på anden etape fra det Royale Palads i Belgium til Bussels Atomium. En distance på 27 km. Anden gang er på 13. etape hvor der er en 27 km lang enkeltstart med start i Pau.

 • Tourmalet

  Statistisk set er dette bjerg det mest besøgte bjerg i forbindelse med Tour de France - hele 82 gange. I år er det dog kun 3. gang at afslutningen af en etape foregår på Tourmalet. Første gang var tilbage i 1974 hvor jean-Pierre Danguillaume vandt og anden gange i 2010 hvor Andy Schleck vandt.

 • Iseran

  Col de l’Iseran har ikke været besteget i Tour de France siden 2007. Denne legendariske stigning repræsenterer hele 2770 højdemeter, et bjerg der kan sætte selv de mest hårdkogte ryttere til vægs.

Hvad betyder de forskellige trøjer?

Den gule trøje
Føreren af Touren. Den rytter som sammenlagt har brugt kortest tid på at køre den samlede ryte for lov til at bære den gule trøje

 

Bjergtrøjen
Den legendariske prikkede bjertrøje. Rytteren der kører i denne er den rytter der har samlet flest bjergpoint i løbet af Touren. Udvalgte stigninger giver x antal point. 

 

Den grønne trøje

En hyldest til den hurtigste mand i feltet. Den bedste sprinter kører i den grønne førertrøje. På samme måde som bjergtrøjen er der udvalgte steder hvor sprinterne kan samle point. Den sprinter med flest point kører i den grønne trøje.

 

Ungdomstrøjen (Den hvide)
Den bedste unge rytter (under 26 år) i hele feltet kan pryde kroppen med den hvide førertrøje.

New content item

Award-winning PremiumContact 6™ tires used by official vehicles

Drivers of the official vehicles of the Tour will be travelling with the PremiumContact™ 6 tires fitted to their wheels.


Drivers of the official vehicles of the Tour will be travelling in complete confidence and safety thanks to the PremiumContact™ 6 tires fitted to their wheels. These tires will empower specialist personnel – ranging from doctors to time-keepers to race referees and commissioners – to focus purely on the task at hand, which is to deliver the best Tour possible for the uncompromising competitors and the jubilant audience. And further on the topic of tires, the Tour de France is indubitably a Franco-German triumph of cooperation; the PremiumContact™ 6 is manufactured with Gallic flair and Teutonic precision at the Continental factory in Sarreguemines, France.

What's happening right now:


Relaterede historier

Forskellige dæktyper til forskellige køretøjer

New content item

Hvor vigtigt er dæktrykket i dine dæk? Hvordan opstår akvaplaning? Er der forskel i konstruktionen af dæk? Find alle svarene her.

Læs mere

En ren cykel er en glad cykel

New content item

Uanset om du ser dig selv som det nye Tour De France håb, som motionist på de danske landeveje eller cyklist i byerne - så god vedligeholdelse = en glad cykel.

Læs mere