#ShareTheRoad

#ShareTheRoad

lad os blive bedre til at dele vejene

Vi kender det alle sammen. Travlheden, trætte børn, aftensmad der skal laves, familien der kommer for sent ud af døren og ønsket om at skynde sig hjem og slappe af efter en lang dag... Vi er så fokuserede på vores egne gøremål, at vi fuldstændig glemmer, at de andre medtrafikanter sikkert står med de samme hverdagsudfordringer.

ShareTheRoad


Continental er med i arbejdet for at opnå Vision Zero - at ingen mennesker skal miste livet i trafikken. Derfor lancerer vi kampagnen ‘Share the Road’. Vores primære indsats for trafiksikkerhed er naturligvis stadig intakt, men vi sponsorerer også oplysnings- og holdningskampagner, hvor vi sætter fokus på relevante udfordringer og problematikker, og dermed bidrager til, at der bliver fundet løsninger.

Problemet opstår på landevejen og drejer sig basalt set om plads. Landevejene i Danmark er ofte smalle og snoede, og når der færdes mange cyklister og biler samtidigt, bliver pladsen hurtigt meget trang. Cyklisterne er bange for forbikørsler ved høj fart, som kan ramme dem eller køre dem af vejen. Derfor færdes de i større grupper, så bagfrakommende biler må overhale for at komme forbi. Men det kan være svært at finde et sted, som er lige og bredt nok til en sikker overhaling. Dette fører til konflikter mellem cyklister og bilister, der kan føre til road rage og farlig opførsel fra begge sider.

​Hos Continental ønsker vi at bidrage til at løse denne problematik. Derfor laver vi i tiden op til KMD Ironman kampagnen ‘Share the Road’. Kampagnen består af en række animationsfilm på cirka 45 sekunder, der hver er et indlæg fra en myndighed eller interessent i problematikken, og hver præsenterer en indsigt, information eller holdning til problematikken, og hvordan den afhjælpes. Den overordnede pointe er dog, at vi skal passe på hinanden og dele vejen. #ShareTheRoad

#ShareTheRoad-Collagefilm

Start


MØD TRAFIKANTERNE

12 meget forskellige mennesker - 6 billister og 6 cyklister stilles overfor hinanden. Og når to mennesker mødes, kan der trods forskellige ståsteder, opstå magi og enighed.

Start

"En cyklist i min verden er værst hele tiden"

Sådan lyder citatet fra kvinden. Se med i videoen her hvor den hårdkogte bilist møder en hverdagscyklist der måske får hende på andre tanker. #ShareTheRoad 

Start
New content item


"Billister kører med hovedet under armen fordi de har for travlt"

Se cyklisten og billisten mødes i konfrontation om hvordan vi opfører os, hvilke tanker og følelser er med og hvordan kan vi blive bedre til at enes i trafikken.  #ShareTheRoad

Start"Så får de bare en omgang med sprinklervæsken"

Kan du genkende det? Du kommer kørende på landevejen, solen skinner og du kan mærke hvordan landskabet flyver forbi dig. Pludselig bliver du overhalet af en bil med en vred chauffør der bremser op og sprøjter sprinklervæske ud over dig. 

Faktisk har hele 15% oplevet af blevet ramt af en genstand på landevejen i følge Megafon. 

Start


Bilisterne glemmer at koncentrere sig når de kører bil!

Mød en cyklist, der kører på cykel til alt. Han mener at bilisterne glemmer koncentrationen når de kører bil og derved udgør en stor fare for de mange cyklister der er på de danske veje. 

Vidste du at 62% oplever manglende hensyn ved højresving.
Både bilister og cyklister oplever manglende hensyn ved højresving. I en undersøgelse foretaget af Megafon oplever 62% af de adspurgte manglende hensyn ved højresving. Generelt viser undersøgelsen, at både bilister og cyklister mener, at parterne ikke er opmærksomme eller viser hensyn i trafikken. 

Vil du også være med? Bestil gratis plakat her

 

Er du medlem af en forening, eller lignende, eller vil du bare gerne have en plakat med #ShareTheRoad så vi kan få bragt vejvrede ned i Danmark? 

Nedenstående plakat kan du enten downloade eller bestille i en 70x100 version. Skriv en mail til os på marketing.dk@conti.de med emnefeltet "ShareTheRoad plakat". I mailen skriver du hvem i er, adresse og så sender vi jer et gratis eksemplar af plakaten. Når i modtager den vil vi meget gerne se den, i kan fx tagge os på Facebook eller Instagram som Continental Danmark. 

„Op i røven med færdselsloven. Det er ikke den det kommer an på. Sikkerhed på vejen skabes af den energi som man sender ud i verden omkring sig. Den opførsel, som man udviser. Det er den, som skaber vrede eller som skaber kærlighed."

Citat: Thomas Veje - IRONMAN Europa

trafiksikkerhed & empati - se filmene

Det er en fantastisk følelse, når andre spændende og relevante organisationer og mennesker bakker op om Share The Road. I disse animationsfilm kan du høre mere om, hvor IRONMAN, Dansk Cyklist Forbund m.fl. står i forhold til trafiksikkhered og empati.New content item


New content item

Start

Start

Start

Start


Start


Start
New content item


Start
New content item

„Det mærkværdige ved den her konflikt er, at de fleste bilister jo også er cyklister og omvendt"

Citat: Bent Grue - Grues Køreskole


Start

Start

Start


Start

Start

Start

Start

Start

Start