Produkter til bil / varevogn / 4x4

stage_image1_lg

EU dækmærkat

Baggrund og kriterier

EU dækmærkaten

I November 2012 blev dækmærkaten obligatorisk i Europa. Den er baseret på tre hovedkriterier, hvor informationerne viser rullemodstand, vejgreb i vådt føre og støjniveau.

Hvordan forstås dækmærkaten?

Sikkerhed

At sikre vejgrebet i vådt føre er helt afgørende for en sikker kørsel. Egenskaberne er opdelt i klasserne A til G (selvom D og G ikke benyttes). Bremselængden mellem et dæk i klasse A og F vil være minimum 18 meter.

Brændstoføkonomi

Ved reduceret rullemodstand spares brændstof og CO2 udslippet mindskes. Klasse A dæk har den bedste brændstoføkonomi, og for hver klasse ned til G øges brændstofforbruget med 0,1 liter per 100 kørte kilometer for en bil der kører ca. 15 km/liter.

Støj

Det er den eksterne støj fra dækket der måles i decibel.

Jo flere af ringene der er tegnet op på mærkaten, jo højere er støjniveauet fra dækkene.

Det er værd at overveje:
Den reelle brændstofbesparelse og færdselssikkerheden afhænger i høj grad af bilistensadfærden af de chauffører, og navnlig følgende:

  • øko-kørsel kan reducere brændstofforbruget etydeligt
  • Dæktrykket bør kontrolleres regelmæssigt for at optimere vådgrebet og fastholde en god brændstoføkonomi
  • bremseafstand bør altid respekteres


Flere informationer:

Om EU dækmærke emnet, kan du finde mere på den officielle EU kommissions hjemmeside: http://ec.europa.eu/energy/efficiency/tyres/labelling_en.htm
wikipedia.org: http://en.wikipedia.org/wiki/Tire_label

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores webside. Klik her for at finde ud af mere eller for at ændre dine cookie-indstillinger.