Produkter til bil / varevogn / 4x4

New content item

Sommer- Vinter- Helårsdæk

Sommer- Vinter- helårsdæk

Hvornår skal man skifte til sommer- vinter eller helårsdæk?

Hos Continental anbefaler vi stærkt at du benytter det rigtige dæk til den rigtige årstid. Brug derfor altid sommerdæk i de varme måneder og vinterdæk i de kolde måneder (under 7° C). Ved at benytte det korrekte dæk ved den korrekte årstid sikrer du dig altid de maksimale forhold for den bedst mulige sikkerhed ved alle slags vejrforhold. Det er værd at noterer at helårsdæk ikke kan levere samme performance som hhv. vinterdæk og sommerdæk kan.
En god tommelfingerregel: Kør på sommerdæk mellem påske og oktober. Kør på vinterdæk når temperaturen er under 7° C.

Hvornår skal man bruge sommerdæk?
Summer

I de varme måneder, når temperaturen overstiger 7° C, anbefaler vi hos Continental altid at køre med sommerdæk. Kun sommerdæk kan garantere mest muligt vejgreb i sommermånederne på våd og tør vej. Ydermere er du venlig ved din økonomi ved at køre på sommerdæk om sommeren, da du sikrer at dit dæk holder længere og derved sparer dig penge.

Hvornår skal man bruge vinterdæk?
7 degrees

Når vinteren nærmer sig bør man som bilejer begynde at påtænke at skifte til vinterdæk. Når temperaturen falder til under 7° C bør du give dine sommerdæk en velfortjent pause. Vejene er i vintermånederne våde, kolde og glatte, og ved disse forhold performer vinterdæk optimalt. Gummi reagerer på temperaturforskelle, og bremsning på is, sne og våde kolde overflader, kræver en anden slags gummiblanding og mønster end hvad et sommerdæk har. Derfor, for optimal sikkerhed og performance, bør du altid skifte til vinterdæk når temperaturen er under 7° C.

Hvad er fordelen ved brede vinterdæk?

Uanset om du kører på tør- våd- eller snedækkede veje, vil brede vinterdæk have signifikante fordele over standardvinterdæk. Brede vinterdæk forbedrer markant sikkerheden ved bremsning og vejgreb. Når du overvejer at købe nye vinterdæk, bør du overveje om et sæt brede vinterdæk er vejen frem for dig.
Hos Continental anbefaler vi at dine vinterdæk er mindst lige så brede eller bredere end dine sommerdæk.

Brede vinterdæk


Kan man bruge helårsdæk?

Selvom helårsdæk er en mulighed, anbefaler vi stærkt at du benytter sommer- og vinterdæk i stedet. Dette vil maksimere dit vejgreb, sikkerhed og kilometertal på dækket. Sæsondæk er produceret med den optimale gummiblanding og dækmønster til årstiden.

Dæk