Produkter til bil / varevogn / 4x4

Dækskifte

Dækskifte

Hvad gør man, når det er tid til at skifte?

De skiftende sæsoner gennem et år giver samtidig mulighed for at skifte dæk på bilen. I dette afsnit forklarer vi, hvordan og hvornår dækkene bør skiftes til sommerdæk, vinterdæk eller helårsdæk. Der er grundlæggende forskelle på dem, og det er godt at vide, hvad det er.

Hvornår er det f.eks. bedst at køre med sommerdæk? Ja, det lyder da som et dumt spørgsmål! Dækbetegnelsen siger jo det hele, ikke? Men faktisk anbefales det at køre med sommerdæk fra påske til oktober, og det dækker forår, sommer og efterår.

Sommerdæk giver fantastisk vejgreb og håndtering, når bilen kører på våde og tørre veje. Men når temperaturen kommer under 7°C, er det på tide at skifte til vinterdæk, så bilen får bedre vejgreb og træk på sne- og isdækkede veje.

I et andet afsnit kommer vi ind på et almindeligt problem, nemlig brugen af vinterdæk om sommeren, og sommerdæk om vinteren. Det er meget vigtigt at vide, hvorfor det virker mod hensigten at køre med vinterdæk i varmt vejr og omvendt. Det skal ikke ses som en belæring, men blot en kort forklaring på, hvordan specielle gummiblandinger fungerer under forskellige temperaturer. Det er ikke en god ide at bruge vinterdæk hele året.

Hvor lang tid tager det at skifte et dæk? Det er et godt spørgsmål, for det kan gå hurtigt eller langsomt afhængig af et par faktorer. Du kan godt prøve at gøre det selv, men alene det at løsne møtrikkerne på hjulet kan tage dig et godt stykke tid. Hvis du bestiller tid på et værksted, kan de måske gøre arbejdet på 20 minutter. Det vigtigste er at vide, hvad man gør, og vi har nogle gode tips til, hvordan du kan skifte fra sommer- til vinterdæk uden de store problemer.

Til slut vil vi fortælle lidt om, hvad man skal huske, når man bremser med nye dæk. Uanset om man får sat vinterdæk, sommerdæk eller helårsdæk på bilen, svarer det til at få et par nye vandrestøvler. Begge dele kræver lidt tid og tålmodighed, før man vænner sig til dem. Vi skal nok forklare hvordan og hvorfor.

Forhandleroversigt

Hvornår skal man køre med sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk?

When do you need summer tires, winter tires, or all-season tires?

Hvornår skal man køre med sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk?

Læs mere

Vinterdæk om sommeren

Winter tires in summer

Derfor skal man ikke køre med vinterdæk om sommeren

Læs mere

Sommerdæk om vinteren

Using summer tires in winter conditions is dangerous and risks damaging your tires.

Derfor skal man ikke køre med sommerdæk om vinteren

Læs mere

Sådan skiftes dæk

Whether it’s an emergency puncture situation or you’re switching your seasonal set – here’s your guide to changing a tire.

Er du pludselig punkteret? Så kan du her lære at skifte et dæk

Læs mere

Opbremsning med nye dæk

New tires need to be broken in gently. Learn why, and how to drive on new tires to optimize performance and safety.

Det tager lidt tid at køre nye dæk til. Her får du lidt oplysninger om hvorfor og hvordan man kører med nye dæk og får den optimale ydeevne og sikkerhed.

Læs mere