Produkter til bil / varevogn / 4x4

Hvornår skal man køre med sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk?

Hvornår skal man køre med sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk?

Sådan matcher man dæk til sæsonen

Den korte version: Tjekliste til sæsondæk

  • Når temperaturen kommer under 7°C, skal der skiftes til vinterdæk
  • Vinterdæk fungerer godt i koldt vejr lige fra sne og is til våde og kolde, tørre veje
  • Når temperaturen kommer over 7°C, skal der sommerdæk på bilen
  • Sommerdæk har rigtig godt vejgreb på våde og tørre veje, høj stabilitet i sving og optimal brændstofudnyttelse i varmt vejr
  • Helårsdæk giver sikkerhed, god ydelse og vejgreb i et moderat klima, og man undgår udgifter, besvær og tidsforbrug ved at skifte til sæsondæk

Vejret skifter i løbet af et år, og det påvirker kørselsforholdene på vejene. Bilen vil have fordel af at køre med dæk, der specifikt er egnede til dine kørevaner og områdets klima. I nogle lande er det endda et lovkrav at køre med vinterdæk. I dette afsnit forklarer vi forskellene mellem de tre dæktyper: sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk. 

Continental har et bredt udvalg af dæk, der er designet på basis af topmoderne teknologi og passer til dine kørebehov. Uanset sæsonen kan Continental dække dine behov.

New content item

Hvornår skal man bruge sommerdæk?

I den varme sæson, når temperaturen er over 7°C, bør bilen køre med sommerdæk. De giver godt vejgreb på våde og tørre veje ved hjælp af det specialdesignede trådmønster og gummiblandingen. Sommerdæk har også høj stabilitet i sving og optimal brændstofydelse ved sommertemperaturer. Det betyder, at du med sindsro kan køre bilen på både tørre og våde, glatte veje i den varme sæson. Men husk, at sommerdæk ikke er egnede til vinterforhold, så sørg for at skifte dæk, når vejret skifter.

Hvornår skal man bruge vinterdæk?

Når temperaturen kommer under 7°C, skal der skiftes til vinterdæk. Vinterdæk fungerer godt i alt vintervejr lige fra sne og is til våde og kolde, tørre veje. De har forbedret bremseevne i sne og på is og har et dybere trådmønster, der fjerner slud og graver sig ned i sne, så der bliver bedre træk.

En anden grund til deres effektivitet er, at de er fremstillet af gummiblandinger, som stadig er bløde og fleksible ved lave temperaturer og derfor giver bedre kontrol over bilen. Men det er ikke godt at bruge vinterdæk i varmt vejr. Den blødere gummiblanding bliver hurtigere slidt på tør asfalt og skal derfor hurtigere udskiftes.

Hvornår skal man bruge helårsdæk?

Helårsdæk er udviklet til at fungere hele året rundt. Hvis du bor i et område med mildt vejr om vinteren (hvor temperaturen sjældent kommer under nul), kan helårsdæk være en mulighed. Continentals helårsdæk er sikre og har førsteklasses køreegenskaber. Samtidig kan du spare tid og penge og undgå besværet med at skulle skifte dæk. Men husk altid, at sommer- og vinterdæk er specielt fremstillet til de respektive vejrforhold.

Hvis du ikke er sikker på, hvilke dæk du skal vælge, kan du kontakte forhandleren for at få hjælp.

Find dine dæk

Den hurtigste vej til det perfekte dæk.

Vinterdæk om sommeren

Winter tires in summer

Derfor skal man ikke køre med vinterdæk om sommeren

Læs mere

Sommerdæk om vinteren

Using summer tires in winter conditions is dangerous and risks damaging your tires.

Derfor skal man ikke køre med sommerdæk om vinteren

Læs mere

Sådan skiftes dæk

Whether it’s an emergency puncture situation or you’re switching your seasonal set – here’s your guide to changing a tire.

Er du pludselig punkteret? Så kan du her lære at skifte et dæk

Læs mere