Produkter til bil / varevogn / 4x4

Continental dæk til elbiler VW ID.3

Dæk til elbiler – Alt hvad du skal vide før du køber

De bedste dæk til elbiler og hybridbiler

Elbiler og hybridbiler er en af fremtidens drivaksler mod en sundere mobilitet. Disse biler kan have stor fordel af dæk der har en lav rullemodstand for at opnå så mange kilometer som muligt pr. opladning. Selvom vi ikke skal genopfinde dækket, skal vi til at tænke nye tanker for at opnå optimal performance på disse ”nye” biler. Lær mere om de nye krav til dæk, den seneste innovation fra Continental og de seneste dækteknologier for el- og hybridbilerne.

Elbilens fordele og ulemper

Sammenlignet med traditionelle forbrændingsmotoriserede biler, har elbiler mindre støj fra motoren, ingen udstødning, minimal vedligeholdelse og kørselsomkostninger. Men elbiler er ofte tungere end traditionelle biler. Batteriet er ofte en af de dele som gør at elbiler bliver tungere, og dette gør at der også kommer ekstra pres på elbilens dæk.

Elbilers konstante moment i optræk og acceleration har både en positiv og en negativ side. På den ene side betyder det konstant acceleration, men det giver samtidig et ekstra pres på dækket fordi accelerationen ofte er hårdere end på traditionelle biler.

Vores skræddersyede Continental dæk og dets innovationer møder de tre store udfordringer som elbiler giver:

  • Dæk til elbiler skal kunne bære en tungere bil og et konstant moment, som leder til et hurtigere slid, check derfor altid det load index der kræves
  • Større masse og øget inerti betyder længere bremseafstand, derfor kræver det ekstra opmærksomhed på optimalt vejgreb.
  • Dæk med lav rullemodstand giver flere kilometer pr. opladning.

Guide til køb at dæk til elbiler og hybridbiler

At vælge det rigtige dæk til din elbil er essentielt for effektiviteten på din elbil, både for bremseevne og kilometerydelse. Her er tre råd du skal overveje når du køber nye dæk til din elbil eller hybridbil:

Dækproduktion af elbildæk

Kontroller load index på dækket

At købe dæk der kan bære vægten af din bil, er selvfølgelig essentielt, men det er ekstremt vigtigt når du køber dæk til din elbil fordi det ofte kræver et dæk der kan holde en tungere bil end normalt.


Optimalt vejgreb – kortere bremselængde

Øget vægt betyder længere bremselængde. Et godt dæk kan afhjælpe dette, det er derfor essentielt gummiblandingen er optimal. Continentals EcoContact™ 6 er produceret med vores premium Green Chili gummiblanding som er optimeret til mindre bremselængde også for de tungere elbiler. Dets innovative gummiblanding er optimeret til at kunne presse så mange kilometer ud af dækket som muligt, samtidig med at have en fantastisk bremseevne både på tør og våd vej.


Dæk med lav friktion til elbiler

Et dæks rullemodstand er især vigtigt på elbiler. Lavere rullemodstand giver flere kilometer per opladning. Lavere rullemodstand betyder øget rækkevidde og højere effektivitet, samtidig med at det bidrager til din bils samlede bæredygtighed. Vores EcoContact ™ 6 finder en optimal balance mellem dækstørrelse og komponentfordeling. Dette muliggør en optimal tilpasning til forskellige vej forhold, hvilket i sidste ende forbedrer dækkets rullemodstand og brændstofforbrug.


Støjsvage dæk til elbiler

I fraværet af motorlyd bidrager dæk med lav støj til en jævn og lydløs køreoplevelse ved at reducere mængden af dækstøj, der overføres til passagerkabinen. Vores dækteknologi ContiSilent ™ er en dækstøjreducerende teknologi, der er designet til at reducere indvendig støj på alle vejoverflader og fører til større komfort. ContiSilent ™ hjælper med at reducere indvendig køretøjsstøj op til 9 dB afhængigt af køretøjstypen, dens hastighed og vejoverfladen. Den fås også til EcoContact ™ 6 og er kompatibel med alle almindeligt tilgængelige fælge.Dækproduktion af elbildæk


EcoContact ™ 6 - vores bedste dæk til elbiler

EcoContact ™ 6 adressere de specifikke problemer, der rejses af den øgede vægt af elbiler og hybrider. De hjælper med at afbalancere behovet for lav rullemodstand, højt greb og robusthed. Alle vores andre førsteklasses dæklinjer fra Continental med deres avancerede dækteknologier opfylder allerede de dækkrav, der opstår for nutidens elbiler.


EcoContact™ 6

Beskyttelse og vedligeholdelse af dæk til elbiler

For at øge dæk til elbilers levetid, er vedligeholdelse især vigtig. Som med andre dæk, skal du kontrollere lufttrykket på dine dæk regelmæssigt og justere om nødvendigt. Korrekt hjuljustering reducerer dækslitage og bør kontrolleres hver 6. måned, eller før, hvis du har ramt en kantsten, et hul eller lignende. En ekspert kan hjælpe med at kontrollere overdrevent slid, især på indersiden af dækket, og vil anbefale justering eller rotation efter behov.
Find de bedste Continental dæk

Brede dæk

Dækkets størrelse og bredde er afgørende

Fordele og ulemper ved brede dæk.

Læs mere

Hvilken dækstørrelse passer?

Hvor store skal dine dæk være

Sådan vælger du den rigtige størrelse til bilen.

Læs mere

Dækmaterialer

Hvad består dine dæk af

Hvad består dine dæk af?

Læs mere