Produkter til lastvogne og busser

VECTO

Fremtiden kommer. Vi er klar, er du?

At arbejde i transportbranchen
involverer store udfordringer

Vi tror på at bæredygtighed er nøglen

 
Start

2020 bliver et skelsættende år.

Hvis jorden skal have en chance i fremtiden, er vi alle nødt til at investere i fremtiden - allerede i dag. Ikke kun for at være konkurrencedygtige, men også for en sundere planet. Derfor er det essentielt at vi gør alt for at nedbringe CO₂ og brændstofforbruget.

De første regulativer fra Paris-aftalen blev introduceret i 2019. Dette betyder at der i gennemsnit skal nedbringes 15% CO₂ fra nye lastbiler i 2025 og 30% i 2030 set i forhold til 2019/2020. For at sikre at disse regulativer kan opnås har EU introduceret et simulationsværktøj kaldet VECTO - Vehicle Energy Consumption Calculation Tool.

ALT OM REGULATIVERNE OG VECTO

Hvem er påvirket af disse regulativer? Hvordan vil de nye regulativer gøre transportbranchen mere effektiv? Hvad er VECTO? Hvordan vil det give dig et større overblik over dine flådes udgifter? Og hvor ser vi de største CO₂ forbrug på lastbiler? Læs vores infographic og bliv klogere.

Start
 

Forklaringsvideo: VECTO er et simulationsværktøj der benytter certificeret data til at udregne brændstofforbrug og CO₂ udslip på individuelle lastbilskonfigurationer.

VECTO værktøjet og dets parametrer

Lær mere om regulativer, VECTO og hvorfor dette er vigtigt for dig. 

Europas første CO₂ regulativ for lastbiler har et meget simpelt formål: at nedbringe CO₂ forbruget for lastbiler og busser. For at sikre at disse mål opnås har EU kommisionen introduceret et simulationsværktøj kaldet VECTO - Vehicle Energy Consumption Calculation Tool. Med VECTO kan producenterne simulere brændstofforbrug og CO₂ forbruget på forskellige lastbilskonfigurationer.

Læs mere
Hvorfor er VECTO vigtigt for mig?

Hvordan bliver transportbranchen ramt?


De nye regulativer er sat i verden for at reducere CO₂ forbruget. For at opnå dette, skal lastbilsproducenter investere i udvikling af nye teknologier der gør deres produkter mere brændstofeffektive, da dette direkte kan reducere CO₂ forbruget. Dette vil ikke kun resultere i at fremtiden vil byde på et mindre brændstofforbrug, det vil også give større gennemsigtighed når det kommer til forskellige konfigurationer.

Læs mere
Køretøjskonfigurationer VECTO


Hvilke konfigurationer bliver påvirket?

Regulativerne rammer en stor mængde af lastbiler - fra to aksler og op efter. Køretøjer som disse udgør 70% af det totale CO₂ forbrug fra lastbiler. Regulativerne bliver hele tiden fornyet og bliver i fremtiden udvidet til at ramme, lastbiler, trailere, busser og andre køretøjsgrupper. 

Læs mere
De tre største faktorer som rammer brændstofforbruget

Vidste du?

Niveauet af CO₂ kan spores direkte til brændstofforbruget. 

De tre største faktorer som rammer brændstofforbruget er: motoren, aerodynamic og rullemodstand i dækkene.

De tre største faktorer som rammer brændstofforbruget er: motoren, aerodynamic og rullemodstand i dækkene.