Produkter til lastvogne og busser

Fleet yard

Er det relevant for os?

Vil de nye regulativer og VECTO være relevante for din virksomhed?

Din virksomhed vil have store fordele i gennemsigtigheden og overblik i markedet.

De nye regler har til formål at reducere CO2-forbruget. For at opnå dette er lastbilproducenter nødt til at investere i udviklingen af teknologi, der gør deres køretøjer mere brændstofeffektive, da brændstofforbruget er direkte årsag til CO2 forbruget. At standardisere, hvordan CO₂-forbrug fra tunge køretøjer måles gennem VECTO, har nogle massive fordele for flåderne. Det vigtigste er, at det har potentialet til at reducere driftsomkostningerne og vil resultere i, at din flåde bruger mindre brændstof og afgiver mindre CO₂. Samtidig giver VECTO større gennemsigtighed, når det gælder sammenligning af forskellige køretøjskonfigurationer.

Mens de nuværende regler er rettet mod lastbilsfabrikanter, forventes yderligere regler, der vil berøre flådeoperatører, inden længe.

Tilbage
CO₂, regulativer, VECTO og brændstofeffektivitet

Forbedring af brændstofforbrug

Ved at tilskynde producenter til at reducere CO₂ udslippet fra deres køretøjer vil CO₂-reduktionsprogrammet (EU-regulering 2019/1242) og VECTO resultere i udviklingen af brændstofbesparende teknologier. Uanset om det fører til flere lastbiler, der drives af hybride drivsystemer eller yderligere reduktioner i dækkenes rullemodstand, er resultatet det samme: lavere driftsomkostninger for flåder.

Ifølge European Automobile Manufacturer 'Association (ACEA), der også siger, at brændstof udgør 30% af de samlede driftsomkostninger: “Brændstofeffektivitet er en af de vigtigste konkurrencemæssige faktorer for udvikling og salg af lastbiler og busser.”

De nye mål for CO₂-reduktion vil lægge endnu større vægt på dette og samtidig påvirke købsprocessen. Indtil nu har tunge køretøjsoperatører oplevet, at de har haft svært ved at købe det rigtige køretøj til deres forretning. Der er et stort udvalg af køretøjer til rådighed og ingen overordnede benchmark til at dømme mod hinanden.

Større gennemsigtighed og kontrol

En af de største fordele ved VECTO vil være gennemsigtighed i købsprocessen af lastbiler og give køberen mere kontrol. De data, der indføres i VECTO-simuleringen fra alle producenter, vil blive certificeret ved hjælp af de samme processer. Køretøjets brændstofforbrug sikkerhedskopieres med certificerede komparative data, fordi VECTO viser resultaterne for forskellige konfigurationer af brændstofbesparende udstyr. Dette betyder, at købere vil få en 'kundeinformationsfil' fra deres forhandler fra hvert nyt køretøj. Resultaterne af benchmarkforbrug og CO₂-udslip giver købere mulighed for nøjagtigt at sammenligne lignende lastbiler ho+s forhandleren.

Da dataene også inkluderer rullemodstandstal for alle dæk på køretøjet, vil købere kunne bruge denne information til at specificere deres lastbiler i henhold til den type arbejde, de skal udføre, og se, hvilke dæk der er bedst egnet, da dette afhænger meget af profilen for flåden.

Europa-Kommissionens håb er, at markedet bliver mere selvregulerende. Lastbiler, der bruger mere brændstof, udfases, når salget falder. Miljøvenlige lastbiler vil nyde større succes, hvilket vil øge innovationen fra producenterne, når de skal sælge mere brændstofeffektive køretøjer.

Men den rigtige vinder vil være os alle og miljøet, takket være det markant lavere CO₂ forbrug

Tilbage