Produkter til lastvogne og busser

VECTO

Fremtiden kommer. Vi er klar, er du?

Hurtig forklaring

CO₂ regulativer og VECTO forklaret.

Start

Transcript

Når vi taler om effektiv transport, er Lastbiler rygraden i vores økonomi. Men, vejtransport er stigende, og Co2 udslippet øges. Lastbiler og busser står for, ca. 1/4 af al Co2 udslip på vejene. Derfor er det essentielt at vi får reduceret brændstofforbruget og mindsket Co2 udslippet. Både så du kan være konkurrencedygtig i markedet, og for en sundere planet. Derfor har EU introduceret nye regulativer, for Lastbilsproducenter. Dette betyder at der skal skæres i Co2 udslippet, for ny producerede Lastbiler med 15% i 2025 og 30% i 2030.

Hvis producenterne ikke lever op til disse krav, vil de modtage bøder for hver Lastbil. Lige nu er de nuværende regler kun gældende for lastbil producenter, men det forventes at der kommer flere regulativer, som vil ramme flådeoperatører og Vognmændene inden længe.

For at sikre at reduktionen kan opnås, har EU oprettet et obligatorisk simulationsværktøj kaldet VECTO. Med VECTO, kan producenterne simulere Co2 udslip og brændstofforbrug, på individuelle Lastbilskonfigurationer. Der bruges standard dataparametre, parametre som, simuleret kørselsadfærd, motorydelse, aerodynamik og rullemodstand på dine dæk.


VECTO vil give dig større gennemsigtighed, på Co2 udslippet og brændstofforbruget på forskellige, køretøjskonfigurationer og en positiv effekt på brændstofforbruget for hele din flåde. Når det gælder dæk, er rullemodstanden en væsentlig faktor i påvirkningen af brændstofforbruget, som kan udgøre op til 30% af dine totale flådeomkostninger.

Selvom dækkets rullemodstand påvirker brændstofsøkonomien, er dette ikke det eneste du skal fokusere på, når du køber nye dæk, der er andre vigtige faktorer når du køber dæk som afhænger af din flådes profil og kørselsmønster.

De rigtige dæk til din virksomhed? Vi hjælper dig.


Download infographic.

Tilbage