Produkter til lastvogne og busser

New content item

Anchersen - når sikkerhed betyder alt

EU dækmærkat

eu-tire-label-image

EU-dækmærket er drivkraften bag løbende forbedringer af produktet

Continental hilser indførelsen af EU-dækmærkningen velkommen. Det giver vognmænd med vognparker og dækforhandlere objektive, pålidelige og sammenlignelige oplysninger om tre væsentlige karakteristiske træk ved et dæks ydeevne.

Klik på EU Tire Label Generator (EU-dækmærke-generatoren) for direkte at finde EU-dækmærkeværdier for det dæk, du synes bedst om, eller andre eksisterende Continental lastvognsdæk.

EU Tire Label Truck

EU-dækmærket - hvad fortæller det dig?

Europa-Parlamentet har vedtaget en forordning med henblik på at indføre standardiseret mærkning af dæk overalt i Europa. Fra den 1. november 2012 bliver EU-dækmærkningen obligatorisk for alle dæk, der produceres efter 1. juli 2012. Formålet er at øge sikkerheden samt den miljømæssige og økonomiske effektivitet ved landevejstransport og at mindske det samlede energiforbrug med 20 % i år 2020.

De tre aspekter ved effektivitet, sikkerhed og miljøet vises på mærkningen i følgende kategorier: brændstofeffektivitet, vejgreb i vådt føre og rullestøj, der afgives til omgivelserne. Princippet svarer således til den energimærkning, der fremgår af vaskemaskiner, køleskabe og andre elektriske apparater. 

Forbrugerne er dermed i stand til objektivt at sammenligne dæk og at indarbejde den viden, sammen med andre kriterier, i deres købsbeslutning. Ligesom de tre mærkeværdier er der andre kriterier, der er relevante for sikkerhed og effektivitet. De omfatter, for eksempel, dækkets levetid, bremseevne på tørre overflader, kørestabilitet og mulighed for regummiering.

Wet Grip

Hvordan skal mærkningen læses?

Bremseegenskaber/greb i vådt føre

Bremselængde i vådt føre fra A (kort) til G* (længere).

Vejgrebet i vådt føre er en af de væsentligste sikkerhedsmæssige egenskaber ved et dæk. En god værdi betyder kort bremselængde på våd vej. Forbedring med ét klassifikationstrin betyder en mindskelse af bremselængden med 5-10 meter i tilfælde af fuld opbremsning fra 80 km/t. I en nødsituation tæller hver meter og kan være den afgørende faktor i at undgå en ulykke.

Eu Label Fuel Efficiency

Brændstoføkonomi / rullemodstand

Brændstofforbrug fra A (lavt) to G* (højere).

Rullemodstanden påvirker en lastbilens brændstofforbrug væsentligt og er dermed en vigtig faktor set fra et økonomisk og økologisk synspunkt. Dette skyldes, at et lavt brændstofforbrug har en positiv effekt på carbon fodaftrykket af køretøjet.

Besparelser på op til 3,5 l / 100 km kan opnås mellem to klasser (f.eks B og C).

EU Label Noise

Rullestøj, der afgives til omgivelserne / støjemission

Lydniveau fra 1 (stille) til 3 (højere) lydbølger.

Rullestøjen fra et lastvognsdæk bidrager til trafikstøj og dermed til støjforurening af miljøet. Ud over den målte værdi i decibel viser mærket støjniveauer i klasser mellem en og tre lydbølger. Tre lydbølger indikerer dæk, der overskrider den grænse, der vil være i kraft fra 2016. Dæk med to lydbølger ligger under denne fremtidige grænse, og med én lydbølge er de under grænsen med over 3 dB. En ændring i lydniveauet med 10 dB svarer til, at lyden halveres eller fordobles.


* G anvendes ikke